Наші чарівні кавові суміші:
ТропікаАтлантикаЕстетикаГотикаТемпікаДинаміка
Блог  

Приціл на 7 грамів 12

Під час приготування кави кожен керується власними вподобаннями. Хтось надає перевагу міцнішій каві, з якомога більшою гіркотою. Хтось навпаки: полюбляє слабеньку каву, щоб смак ледь відчувався. Ми бажаємо приємного кавування кожному шанувальнику кави, а повести розмову сьогодні збираємось про класичну пропорцію, що використовується під час приготування цього напою.

В якості основи для приготування кавового напою прийнята пропорція: 7 грамів кави на порцію (отримується з 48–55 цілих обсмажених зернятка, в залежності від сорту). Причому, використання слова “порція” замість точного об’єму води, — не випадкове. Можна було б відштовхуватись від 100 мл води — кавові горнятка в сервізах мають об’єм від 90 до 100 мл, — одначе це було б не коректно по відношенню до еспресо — напевне одному з найрозповсюджених видів кавового напою. Для приготування еспресо використовується та ж порція кави: 7 грамів, хоча води використовується лише 25–30 мл. В усіх інших способах приготування: в джезві, у френч-пресі, кемексі, гейзерній кавоварці, сифоні... за основу приймається об’єм води, що дорівнює 100 мл. Зменшення об’єму води дає більш міцний напій з підсиленням гіркоти. Збельшення об’єму води висвітлює кавовий напій та дозволяє смаковим якостям краще проявитися за послабленою гіркотою.

Але ж як зрозуміти, скільки це — 7 грамів? Нижче ми підготували для вас фотографії, які можуть допомогти вам зорієнтуватись в цьому загадковому об’ємі =)

Сподіваємось, наразі вам легше буде співставити свій звичний спосіб приготування з класичною пропорцією та краще зрозуміти свої смакові вподобання. Багато хто дивується, коли нарешті бачать, скільки багато являють собою 7 грамів змеленої натуральної кави. Їх уявлення, частіше за все, базуються на досвіді вживання розчинної (концентрованої, сублімованної) кави. Відмітимо лише, що обидва цих продукти відрізняються кардинально і якщо у випадку з розчинною кави “досить і однієї ложечки”, подібне у відношенні до натуральної кави даст недостатню густину та не повний смак напою.

Вивчайте свої вподобання, експериментуйте та насолоджуйтесь кавою. Приємного та правильного всім кавування!


Спробуйте каву, яку ми обсмажуємо:

ЛюбаЛюба
Вот спасибо за эту статью. Наконец-то, наконец-то прояснилось.
Відповідь
АлександрАлександр
тоесть 7гр. это две чайные ложки или одна столовая? (если под рукой весов нет) или примерно 55 зерен кофе?
Відповідь
Тіко-ЧакоТіко-ЧакоАлександр
Верно.
К слову, из исторических фактов: Иоган Себастьян Бах всегда готовил порцию кофе из 64 зернышек.
Відповідь
ВалерийВалерийТіко-Чако
Я правильно понял: 7гр. на 100мл воды?
Відповідь
Тіко-ЧакоТіко-ЧакоВалерий
Верно, если вы предпочитаете пить такими порциями.
От 15 мл (ристретто) до 150 мл (американо).
Ну и латте-капучино сюда же. Все основываются на 7 граммах
Відповідь
АнонимТіко-Чако
30 мл. — это эспрессо
Відповідь
Тіко-ЧакоТіко-ЧакоАноним
Спасибо
Відповідь
ВалерийВалерий
А в описании приготовления кофе во френч-прессе почему то написано что одна чайная ложка 6гр. Это ошибка или от помола зависит объём и граммаж?
Відповідь
Тіко-ЧакоТіко-ЧакоВалерий
Это ошибка. Спасибо, что обратили внимание на данный момент. Подправил данные в статьях про френч-пресс.
Відповідь
НаталіяНаталія
Для тих хто полюбляє міцну каву можна три чайні ложки, або дві з горкою
Відповідь
ЕфимЕфим
Теперь буду знать. Спасибо!
Відповідь
ДмитроДмитро
Весы-вот мой ответ. :)
Відповідь




Кавова компанія Тіко-Чако
+38 096 95-93-474, +38 097 973-18-47