Шановні покупці! З 11 по 27 серпня ми на канікулах.
Будь ласка, прийміть до уваги, що замовлення, які надійдуть у вказаний період, почнуть оброблятись з понеділка, 28 серпня.
Акція
Нараховуємо бали за пораду.

UARU
Кошик порожній
+38 096 95-93-474, +38 097 973-18-47
Купити натуральну преміум-каву:
Головна  
Способи приготування кави:

Приготування кави в кемексі

Чистий, відфільтрований, бархатистий, червонуватого відтінку, з підкресленим смаком — такі відгуки даю шанувальники кави про напій, що приготовлений за допомогою кемексу. Кемекс, який повністю складається зі скла та своєю незвичною формою викликає змішані почуття, — на ділі виявляється напрочуд практичним.

Для приготування нам знадобляться: кемекс, спеціальний паперовий фільтр, кава, вода та секундомір. Кемекс являє собою склану колбу особливої “хімічної” легко впізнаваємої привабливої форми. В верхній половині працюємо з кавою, в нижній збирається готовий напій. Фільтр для кемексу — спеціальна паперова серветка. Її якість має вирішальне значення для напою, оскільки процес фільтрації — основа даного методу приготування кави. Виробник оригінальних фільтрів для кемексу гарантує фільтрацію найдрібніших крупинок та ідеальну чистоту кави, що отримується в результаті.

На ринку зустрічаються фільтри круглої та квадратної форми, відбілені та натурального кольору. Вибір форми та кольору — справа виключно смаку. Кожен вирішує сам, як підкреслити такий незвичний та цікавий спосіб.

Процес приготування: кип’ятимо воду, встановлюємо фільтр в кемекс та змочуємо його невеликою кількістю води. В результаті: прогрівається колба, до неї щільно прилягає фільтр та якщо в ньому був хоч який-небудь “паперовий присмак”, він змивається. Вода процідилася в нижню частину колби — зливаємо її.

Насипаємо в центр колби змелену каву. З розрахунку: 3 чайні ложки “з гіркою” (~20 грамів) на стакан води (250 мл). Помел повинен бути середнього розміру. Якщо помел занадто дрібний — фільтр заб’ється та вода буде задовго протікати через гущу. Якщо занадто крупний — вода протече швидше, ніж це необхідно для повної екстракції кави. Вкрай рекомендовано використовувати каву свіжого помелу. Як ні в якому іншому способі приготування, свіжість помелу потрібна тут, при використанні фільтрації: важливо, щоб кава, яку ми заливаємо водою, містила максимум найдрібніших ефірних частинок, адже їм ще доведеться пройти через фільтр.

Наливаємо трохи води в центр, направляючи струмінь по колу до країв, повністю змочуючи кавову “гірку”. Залишаємо каву на пів-хвилини, щоб в ній розпочався процес виділення ефірних елементів. Кава змочується, бульбашки повітря підіймаються на поверхню, кімната наповнюється ароматом. Потім поступово виливаємо решту води, намагаючись рівномірно поливати кавову гущу. Якщо гуща піднялась та до краю колби залишився буквально сантиметр, а вся вода ще не вилита (наприклад, готуємо велику порцію води), чекаємо, коли частина напою відфільтрується та виливаємо решту води.

Чекаємо, коли кава повністю відфільтрується. Якщо всі параметри витримано правильно (кількість води, помел) — весь об’єм кави пройде через фільтр за три хвилини. Після цього просто виймаємо фільтр та викидаємо — в жодному іншому способі чистота не досягається так просто. Ця практичність робить приготування в кемексі популярним способом навіть для поїздок на природу.

Колбу злегка збовтуємо, насичуючи напій киснем. Кава готова.

Кава для приготування в кемексі

Кожна з сумішей, що пропонується — гарантовано свіжого обсмаження.
З моменту обсмаження до отримання вами кави пройде не більше двох тижнів.
Перший тиждень після обсмаження кава продовжує набирати аромат,
впродовж місяця кава вважається максимально свіжою.