Шановні покупці! З 11 по 27 серпня ми на канікулах.
Будь ласка, прийміть до уваги, що замовлення, які надійдуть у вказаний період, почнуть оброблятись з понеділка, 28 серпня.
Акція
Нараховуємо бали за пораду.

UARU
Кошик порожній
+38 096 95-93-474, +38 097 973-18-47
Купити натуральну преміум-каву:
Головна  
Способи приготування кави:

Кава в турці. Як варити чорну каву

Кава в турці виходить міцною, ароматною, з густою пінкою. Цьому методу віддають перевагу ті, для кого кава, яку приготували у френч-пресі, “занадто ніжна”, недостатньо густа та без гіркоти. Окрім того, кава в турці підійде тим, кому потрібно зекономити час та без зайвих процедур отримати улюблений напій на сніданок.

Незважаючи на доволі простий набір аксесуарів для приготування: кава та турка (джезва, ручна кавоварка), є декілька моментів, яким слід приділити пильну увагу.

Турка повинна мати особливу форму: широке кругле дно та якомога вужчу “шийку” — інколи достатньою лише для того, щоб в нього була взмозі пройти чайна ложечка. Вузьке горлечко захищає пінку, яка в таких умовах зберігає свою структуру та утримує найважливіші ароматичні речовини, що додають пікантності та тонкості смаку кави. За розміром турка повинна бути точно під об'єм напою, що готується. Наприклад, якщо турка розрахована на два кавових горнятка, слід готувати саме таку порцію, не менше.

Кава для приготування в турці повинна бути найдрібнішого помелу — буквально “в пил” (або “в муку”). Це забезпечить щільну пінку та максимальну міцність напою, оскільки екстракція у воду складників кави буде найбільш повною. З кави, що змелена так дрібно, ароматичні речовини виділяються швидше звичайного, тому смак напою буде сильно залежити від свіжості помелу. Якщо у вас вдома є кавомолка — меліть каву безпосередньо перед приготуванням. Кава, що змелена якраз перед заварюванням, нехай навіть на звичайній побутовій кавомолці, вийде гарантовано смачніше, ніж мелена на професійній кавомолці, проте завчасно. Перед тим, як купити мелену каву, пригадайте: можливо у вас є можливість забезпечити себе свіжим змеленням. Ми розуміємо, що не в кожного з наших покупців є кавомолка і тому для тих, хто купив мелену каву, мелемо її безпосередньо перед відправленням, а пакети для зберігання обрали найкращі (щільний матеріал, широка застібка), які тільки змогли знайти.

Процедура приготування: в турку насипаємо каву, з розрахунку: 7 граммів кави на порцію. Дві чайні ложечки “з гіркою” містять потрібний об’єм. Під порцією як правило мають на увазі кавове горнятко, яке випускають об’ємом в 100 мл. Насипали кави, залили холодною водою, добряче перемішали та ставимо на маленький вогонь. Хто полубляє каву зі спеціями: наприклад, каву з корицею, — можна додати зараз. Хто п'є каву з цукром — теж додаємо одразу.

Незважаючи на те, що ми “варимо” каву в турці, варто чітко усвідомлювати, що доводити воду до кипіння не можна. Як і в будь-якому іншому способі приготування, тут не використовується окріп. Оптимальна температура для якісної екстракції кави у воду — 90–92°C. Орієнтиром в цьому якраз є пінка: як тільки вона збирається скипіти, потрібно забрати кавник з вогню. Цей момент називають “підйомом пінки”. Проводять мінімум два підйоми пінки, утримуючи її “в тонусі”. Як наслідок, пінка стає щільною, зі скоринкою, похрускуючи під час підйому.

Після декількох підйомів одразу розливаємо каву по горняткам, не настоюючи напій в кавнику.

Кава для приготування в турці

Кожна з сумішей, що пропонується — гарантовано свіжого обсмаження.
З моменту обсмаження до отримання вами кави пройде не більше двох тижнів.
Перший тиждень після обсмаження кава продовжує набирати аромат,
впродовж місяця кава вважається максимально свіжою.